ІІ Міжнародний інформаційно-графічний форум

Администратор post on Травень 20th, 2016

17-18 травня 2016 року в смт. Східниця Львівської області Міжнародною благодійною організацією «Лідер якості» спільно з Національним педагогічним університетом імені М. П. Драгоманова, Школою професійного коучингу Master Coach Ukraine, Клубом професійних коучів України було проведено ІІ Міжнародний графічно-інформаційний форум присвячений пам’яті доктора педагогічних наук, професора Маргарити Федорівни Юсупової.

II_forum

У роботі Форуму взяли участь (очно і заочно) представники всіх ланок освіти в Україні: середня, професійно-технічна, вища, які розглядали питання графічної підготовки молоді в Україні, пропонували свої ідеї, ділилися практичним досвідом. Зокрема, розглядалися актуальні проблеми графічної підготовки учнів у загальноосвітній школі (Бірук В. П., Боярський А. В.), сучасні підходи до графічної підготовки молоді у професійному навчальному закладі (Воронцова І. В., Білоконь В. Я., Динько В. А.), використання сучасних інформаційних технологій у графічній підготовці майбутніх фахівців вищих технічних навчальних закладах (Козяр М. М., Райковська Г. О., Бойко В. А.), реалізації неперервності графічної підготовки фахівців робітничих професій та бакалаврів професійної освіти (Корець М. С.), питання стандартизації і законодавчої бази (Сушенцева Л. Л.), з досвіду роботи реабілітаційних центрів у східних регіонах України (Калігаєва О. О.). Піднімали «болюче» питання про роль креслення, як предмета у загальноосвітній школі взагалі (Сушенцева Л. Л., Бірук В. П., Боярський А. В., Голіяд І. С., Ківшик А. І, Чернова Т. Ю. та ін).

У рамках Форуму були проведені Інтенсив з педагогічного коучингу «Ін-новаці-Я» Черновою Т. Ю., співавтором курсу «Педагогічний коучинг», кандидатом педагогічних наук, професійним коучем; майстер-клас з Ментального карвінгу Семеновою Н. А., золотим призером чемпіонату світу з карвінгу 2014 року. Бук-трейлер на тему «Історії, що змінюють світ», створений за автрською технологією Спіріної Т. М. презентувала Ківшик А. І. заступник директора з навчально-виробничої роботи професійно-технічного училища № 50, (м. Карлівка, Полтавська область) створений за результатами інфографічної роботи Школи освітнього коучингу, що вже п’ятий рік діє в навчальному закладі.

По завершенню науково-практичних заходів учасниками Форуму сформовано рекомендації, спрямовані на вирішення піднятих актуальних проблем у графічній підготовці молоді. Зокрема, звернутися до МОН України з пропозицією включенню до навчальних планів загальноосвітніх шкіл предмета «Креслення» як основного. Адже наша держава нині потребує інженерів, кваліфікованих робітників, педагогів які володіють високим рівнем знань, практичних умінь і навичок у відповідних сферах економічної і педагогічної діяльності, процес підготовки яких потребує базових знань з креслення.