«City work fest 2017»: Старт Всеукраїнської професійної гри у Сумах відбувся

Администратор post on Березень 29th, 2017
Posted in Новини
За підтримки МБО «Лідер Якості» 18 березня 2017 року в м. Суми стартував цьогорічний сезон Всеукраїнського фестивалю «City work fest».
На базі Сумського міжрегіонального вищого професійного училища відбулася освітня профорієнтаційна гра «Місто, де працюють діти». Учасниками заходу стали юні сумча ни віком від 2 до 18 років, батьки та гості обласного центру.
В основу проекту «City work fest», у якому МБО «Лідер Якості» виступила соорганізатором заходу, закладено світову концепцію «едьютейнмента», що зарекомендовала себе в США, ОАЕ, Європі та Україні.

Йдеться про ігрове навчання, яке часто і називають «едьютейнмент». Назва явища склалося з двох термінів англійського походження: «education» - «навчання» і «entertainment» - «розваги», тобто освітні розваги або навчання за допомогою розваги. Форма навчального процесу, спрямована на відтворення і засвоєння суспільного досвіду у всіх його проявах: знаннях, навичках, уміннях, емоційно-оціночній діяльності та інше.

Яку цінність надав дітям і батькам «City work fest»?
Сучасні батьки хочуть не тільки дати своїй дитині все найкраще, але і підготувати її до дорослого життя, виховати відповідальність, самостійність і цілеспрямованість. Але часто, намагаючись поєднати безліч розвиваючих занять, гуртків, секцій та репетиторів, вони забувають про те, чого ж хоче дитина насправді. А діти, вже починаючи з 3-х років, хочуть самостійності і поваги до їх вибору. «Лідер Якості» виступила соорганізатором заходу, закладено світову концепцію «едьютейнмента», що зарекомендовала себе в США, ОАЕ, Європі та Україні.

«City work fest» - це імпровізоване місто, в якому створені умови, де граючи «в професії» кожна дитина зможе відкрити для себе світ дорослих, надихнутися якоюсь професією і зрозуміти, на що потрібно звернути увагу, ще навчаючись у школі.

«City work fest» - це ігровий процес, в якому діти у святковій атмосфері:
    •знайомляться з різними професіями і пробують себе в них;
    •вчаться і експериментують;
    •вчаться відповідальності і самостійності;
    •заробляють свої перші «гроші»;
    •планують свої витрати;
    •взаємодіють у майстер-класах і дізнаються секрети роботи справжніх професіоналів.

18 березня на території Сумського міжрегіонального вищого професійного училища було розгорнуте містечко, де діти оволодівали азами понад 80-ти професій, а саме – пожежники, будівельники, кухарі, автослюсарі, монтажники, баристи, пекарі та багато інших.

У «City work fest» все по-дорослому, тому юні учасники отримували паспорт, трудову книжку та заробітню платню під час проходження професійних майданчиків. А зароблені «гривники» витрачали в крамниці солодощів та подарунків.
Враження та емоції переповнювали як дітей, так і їх батьків. Дорослі з захопленням спостерігали за першими кроками своїх дітей у професійній діяльності й самі охоче долучались до навчальних завдань.
«City work fest» став яскравою демонстрацією того, як спільними зусиллями освітян та волонтерів можна нестандартно організувати свято з професійної орієнтації, щоб це було цікаво та корисно для підростаючого покоління.
Залишається додати: профорієнтаційні заходи бувають різними, але Сумський «City work fest», який дав старт для інших міст України - УНІКАЛЬНИЙ! Всі учасники заходу взяли участь у розіграші цінних подарунків, один з яких представлено і нами, це Розумний годинник, який отримав учень Сумської школи, а партнери-учасники заходу отримали дипломи-подяки від організаторів.
За хештегами #ЛідерЯкості #cityworkfest #teachcoaching можна детальніше переглянути про свято, яке подорожує по інших містах/
Як ми готували і проводили«City work fest»: інформація на сторінці свята: https://www.facebook.com/events/1907681702794908/?active_tab=discussion
Сумське телебачення про свято: https://youtu.be/XUbIvDRYpcw
Сумський - фоторепортаж: https://vk.com/album-142021639_242823480
     

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *